Ελέγχουμε την ορθότητα των Μηνιαίων Ενημερωτικών Σημειωμάτων Πληρωμών συντάξεων.

Ως γνωστόν την 1-10-2019 στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΦΚΑ αναρτήθηκαν τα Μηνιαία Ενημερωτικά Σημειώματα Πληρωμών των συνταξιούχων, για τον μήνα Ιανουάριο 2019 βάσει των άρθρων 14 και 33 του ν. 4387/2016.


Στα ανωτέρω Σημειώματα παρουσιάζονται τα εξής στοιχεία:
1. To μέχρι την 31-12-2018, ποσό της σύνταξής, βάσει των προγενέστερων διατάξεων
2. Το μετά την 01-01-2019 πόσο, υπολογιζόμενο βάσει των ανωτέρω διατάξεων χωριζόμενο:
• την εθνική σύνταξη
• την ανταποδοτική σύνταξη
• το επίδομα απολύτου αναπηρίας
• τα διάφορα κ.ο.
• τα λοιπά ποσά
• και την προσωπική διαφορά η οποία είναι η διαφορά του παλαιού ποσού της σύνταξης με αυτό του νέου βάσει των άρθρων 14 και 33 του ν. 4387/2016.

Επίσης στις περιπτώσεις που κάποιος λαμβάνει περισσότερες από μία συντάξεις της ίδιας κατηγορίας διενεργείται σώρευση των συντάξεων και χορηγείται το συμφερότερο ποσό που προκύπτει από τους κάτωθι υπολογισμούς:
• μία Εθνική και Ανταποδοτική σύνταξη στον έναν πρώην Φορέα και προσαύξηση της σύνταξης για το χρόνο ασφάλισης από τον άλλο πρώην Φορέα ή το Δημόσιο
• Το αντίστροφο ή
• Μια Εθνική σύνταξη και δύο Ανταποδοτικές.

Επειδή στα νέα Μηνιαία Ενημερωτικά Σημειώματα Πληρωμών δεν αναφέρεται ευκρινώς πως έχει υπολογισθεί:
1. η μείωση της Εθνικής σύνταξης (εάν υπάρχει)
2. η ανταποδοτική σύνταξη, δηλαδή με ποιες αποδοχές και με ποιους συντελεστές αναπλήρωσης, αλλά αναφέρονται μόνο οι ημέρες εργασίας και η ασφαλιστική κλάση, κ.λ.π.
3. η προσαύξηση της ανταποδοτικής, όταν υπάρχουν αυξημένες εισφορές (βαρέα, εφόσον δεν έγινε χρήση των διατάξεων των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, Ν.Π.Δ.Δ., παράλληλη ασφάλιση, κ.λ.π.)

Επειδή όλα τα ανωτέρω διαμορφώνουν τον υπολογισμό της νέας σύνταξης, τον έλεγχο των οποίων ο κάθε συνταξιούχος θα πρέπει να πραγματοποιήσει.

Επειδή το γραφείο μας και οι συνεργάτες του, σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του προσφέρει υπηρεσίες που καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των υποψήφιων συνταξιούχων και συνταξιούχων, σας ενημερώνουμε ότι έχει τη δυνατότητα να προβεί σε έλεγχο των στοιχείων του νέου Μηνιαίου Ενημερωτικού Σημειώματος Πληρωμών μηνός Ιανουαρίου 2019.

Για τον έλεγχο θα πρέπει να μας προσκομίσετε:
1. Αντίγραφο της/των συνταξιοδοτικής/ων απόφασης/εων
2. Αντίγραφο απόφασης Κ.Ε.Π.Α., στις περιπτώσεις απολύτου αναπηρίας
4. Στοιχεία για τα έτη που καταβλήθηκαν επιπλέον εισφορές (βαρέα, εφόσον δεν έγινε χρήση των διατάξεων των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, Ν.Π.Δ.Δ., παράλληλη ασφάλιση, κ.λ.π.)

Επίσης το γραφείο μας έχει τη δυνατότητα να διενεργήσει έλεγχο στις συνταξιοδοτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί βάσει των άρθρων 14 και 33 του ν. 4387/2016.

Επικοινωνήστε με τους συνεργάτες μας και προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο χώρο μας ή την αποστολή των στοιχείων μέσω emails, πριν αρχίσετε να "τρέχετε" υποβάλοντας ενστάσεις.

Λύσις..

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

167389

ΣΧΕΤΙΚΑ

footer logo caps

Το γραφείο μας πλαισιωμένο από αξιόπιστους συνεργάτες, με εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση ο καθένας από αυτούς στον Τομέα του και γενικότερα στην παροχή υπηρεσιών, ασχολείται και επιλύει άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημά σας, βρίσκοντας πάντα την Λύση του.

social inside facebook iconsocial inside twitter icon

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Γ.Γεννηματά 102, Αγ.Βαρβάρα

  210 5625250-1

  210 5625250

  6978 452799

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2016-2017 lysis-lysis.gr. All Rights Reserved. Designed By Giannis Perris