Οι 9 κατηγορίες συνταξιούχων χηρείας που θα πάρουν διπλή σύνταξη.

Διπλή αύξηση άνω του 40% έρχεται για εννέα κατηγορίες συνταξιούχων χηρείας με το νέο καθεστώς που ψηφίστηκε πρόσφατα.


Η αύξηση του ποσοστού αναπλήρωσης από το 50% στο 70% για τους επιζώντες συζύγους σημαίνει καταρχάς αύξηση 40% για όλους, δηλ. για το σύνολο των πάνω από 45.000 συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη χηρείας με το καθεστώς του νόμου Κατρούγκαλου.

Για εννέα κατηγορίες όμως, η αύξηση θα είναι διπλή καθώς το νέο ποσοστό θα υπολογιστεί επί της παλιάς σύνταξης του θανόντος και όχι επί της επανυπολογισμένης με βάση την εξίσωση του νόμου Κατρούγκαλου.
Ο νόμος ισχύει από την Παρασκευή 17 Μαΐου όταν δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ.
Αναλυτικά οι χήρες/ χήροι που θα πρέπει να περιμένουν διπλή αύξηση είναι όσοι λαμβάνουν σύνταξη θανόντος, ο οποίος ήταν συνταξιούχος πριν από τον Μάιο του 2016, πέθανε μετά τον Μάιο του 2016 και ανήκε σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες:
1. Συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) που είχε αποχωρήσει με 25 έτη ασφάλισης και άνω.
2. Συνταξιούχος του ΙΚΑ που είχε αποχωρήσει με 35ετία σε ασφαλιστική κλάση από την 20η και πάνω, είχε δηλ. συντάξιμες αποδοχές από 1.600 ευρώ και άνω.
3. Συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος κατηγορίας ΤΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) που είχε αποχωρήσει με 25 έτη ασφάλισης και πάνω.
4. Συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος κατηγορίας ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) που είχε αποχωρήσει με 28 έτη ασφάλισης και άνω.
5. Συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος κατηγορίας ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) που είχε αποχωρήσει με 30 έτη ασφάλισης και άνω.
6. Συνταξιούχος του ΤΕΒΕ που είχε αποχωρήσει με περισσότερα από 15 έτη ασφάλισης, ασχέτως ασφαλιστικής κλάσης.
7. Συνταξιούχος του Ταμείου Νομικών, δικηγόρος που είχε αποχωρήσει με 25 χρόνια ασφάλισης και άνω.
8. Συνταξιούχος του πρ. ΤΣΑΥ που είχε αποχωρήσει με 25 χρόνια ασφάλισης και άνω
9. Συνταξιούχος του πρ. ΤΣΜΕΔΕ που είχε αποχωρήσει με 25 έτη ασφάλισης και άνω

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

167370

ΣΧΕΤΙΚΑ

footer logo caps

Το γραφείο μας πλαισιωμένο από αξιόπιστους συνεργάτες, με εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση ο καθένας από αυτούς στον Τομέα του και γενικότερα στην παροχή υπηρεσιών, ασχολείται και επιλύει άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημά σας, βρίσκοντας πάντα την Λύση του.

social inside facebook iconsocial inside twitter icon

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Γ.Γεννηματά 102, Αγ.Βαρβάρα

  210 5625250-1

  210 5625250

  6978 452799

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2016-2017 lysis-lysis.gr. All Rights Reserved. Designed By Giannis Perris